Mammagruppen

Som mamma för första gången blir man medlem i en så kallad föräldragrupp via BVC. Som snabbt bara kallas mammagrupp eftersom pappor sällan följer med dit. I början var det mycket prat om amning, sömn och laga egna smakportioner. De som lyckades med samtliga verkade så "lyckade". En gjorde sina egna näsdroppar och sa förstående till mig att jag visst kunde amma om jag bara ville. Jag får lite rysningar av både mig själv och andra som ska förklara hur det är. När det är så olika!

Innan jag fick barn kändes mammagruppen som något jättestort. Där allt skulle hända och man skulle få vänner för livet. Andra hade ju fått det. Häromdagen träffade jag en av mammorna på ICA. Hon sa att jag hade missat sista mammagruppen.

Bebin får ett krypin

Vi är väl lite som många andra. Även små projekt skjuts på framtiden. Som att sätta upp en sänghimmel ovanför bebins spjälsäng. Men nu är det gjort. Och resultatet är stunning, jag älskar det! Ett litet krypin i ett tidigare trist hörn. Bebis, jag hoppas att du sover gott nu! Även om ögonen är stora som tefat för att studera detta. Puss!





Sänghimlen Fabler kostar 129 kronor hos IKEA. Ett fynd som ger stor förändring!

Bebin har tandvärk

Vår älskling gnager på allt. På stolen när han ska äta, på nappen och på Sophie. Vi lägger Sophie i frysen och ler åt de små gaddarna som är på väg att poppa upp i underkäken. Älskade bebis! Du håller på att få din första tand.

Gravidbyxor, here we go again

Jag är fortfarande tjock 7 månader efter vår sons födsel och ser ut som en fågel. Jättebuk och smala ben. Jag har gått omkring i leggings hela vintern. Det är inte kul att köpa byxor som sitter åt om magen i storlek 44. Och jag har en tajt budget just nu. Så - Hello my dear friends gravidbyxorna från förra våren! Jeansen från Blossom och chinosbyxorna från GAP är bäst. Det syns inte med tröja över att det är preggersbrallor. De ska jag ha när jag ska fika med andra lattemammor i veckan.



Succé för namngivningsceremonin!

Nur har vi haft namngivningsceremoni för vår son och det blev en succé. Vi är så glada! Med lite sång, faddrarna som höll tal till vår son och sedan dans blev det jättefint! Mr Darcy och jag berättade om namnen vi valt toch varför. Vår bebis var på topphumör, njöt av sången och ville dansa med alla. Han blev lovebombad och välkomnad av sisådär tjugo personer. Och faddrarna gav honom en symbol för sin kärlek. Det är så nära "gud" man kan komma?

Kolla den här godingen som också gillar dans:



Mamma är ingen klubb

Utan barn trodde jag att föräldraskapet skulle leda till att man gick med i mammaklubben. Att man får något gemensamt av högre sort med andra mammor. Så är det inte alls. Vad dum jag var! Man är ju samma person, fast mamma.

Det finns ingen klubb. Man får inte ett heligt samförstånd bara för att man varit gravid och fött ett barn. Tvärtom. Oschysta jämförelser, fördomar och "sanningar" om ibland till och med vilt främmande (mammor) blir nya erfarenheter. Mammor som dömer andra, som vet hur det är eftersom de själva är mammor. Jag ska tänka efter nästa gång jag är på väg att säga "Jag vet precis hur det är."

Det vet man inte alls. Man vet faktiskt inte hur en annan människa känner.

Må-bra-känsla

När jag kör rally med barnvagnen från busshållplatsen och vår son gapskrattar.

När vi sjunger Mah-na-na-na och gör silly walks och vår son gapskrattar.

När jag hissar vår son i luften och han gapskrattar.

När vår son från ingenstans börjar gapskratta åt mig när vi är på väg till brevlådan.

/>




Ditt skratt och när du kiknar. Inget kan få mig att må så bra!

Byråfest

När man jobbar i reklambranschen och är singel är det som heter BYRÅFEST jätteviktigt. Då kanske man kan få snogga med någon, möta mannen/kvinnan i sitt liv (ovanligt, men det händer) alternativt få ett jobberbjudande. Det sistnämnda kan i sig leda till att man får nya möjligheter att snogga och/eller möta mannen/kvinnan i sitt liv på det näst jätteviktigaste: FREDAGSÖL.

I veckan ska Mr Darcy och jag på byråfest ett par timmar. Och minnas fredagsölen för 2,5 år sedan. Puss min älskling!


I'm on a budget

och kan inte shoppa alls just nu. Men oj va det hade varit roligt att köpa en Cap Tricot Green keps från favoritnätaffären Babyshop. Där jag gjort många fynd när de har haft rea. Otroligt nog växte vår son ur sju storlekar under ett halvår. Nu verkar han dock ha stannat på 86 för en tag. Under vintern har det blivit många POP-overaller köpta på Blocket. Jag undrar hur länge man kan ta 200 kronor för en sliten gammal overall? Jag menar, hur länge kan en overall återanvändas? Det är verkligen recycling! Och bra kvalitet.


Mer ur gravidgarderoben

Den allra bästa bh man kan köpa som gravid är faktiskt en amnings-bh. Funkar alltså både före och efter bebisens ankomst. Den är så fin en amnings-bh kan vara och så mjuk att magen kan bli hur stor som helst utan att något skaver. Det är Elle MacPhersons Maternelle bh utan bågar vi snackar om. Jag köpte mina på figleaves.


New York, New York



Min svärmor passade på att titta på min gamla film Breakfast at Tiffanys när hon satt barnvakt. Vad är det här med New York? Att jag aldrig kan få nog av... drömmen! Fast jag just nu lagt den på hyllan. Så länge. Jag är inte 22. Attans? Eller bliss? Hur som helst. I Luv you Nevvan!

Barnvakt och bio

Vår son brukar sova som en sten från kl 19.30 på kvällen och till minst kl 02.00, ofta ända till kl 06.00. Därför är det ganska enkelt att släppa honom ett par timmar när han sover och ha barnvakt i form av hans farmor. I lördags gick vi på The Boat That Rocked. Må-bra-film! Men, när vågar man ha barnvakt "på riktigt"? När kommer det att kännas okej att lämna sin skatt några timmar när han INTE sover?


Namngivningsceremoni

Vad är det? Kommer det nån gubbe då? Eller hur gör man?

Vi ska göra den precis som vi vill på lördag. Med skål i champagne, tal av mamma och pappa (vi) och av faddrarna. Sen ska vi sjunga Den blomstertid nu kommer och dansa till Pointer Sisters gamla hit Jump med vår son, för att han älskar det! Och så blir det mingel med snittar, tårta och såpbubblor som de minsta får blåsa från takterassen.





Sprit löser bacillskräck

En annan sak som man snabbt blir bekväm med som nybliven mamma är handsprit. Funkar bra att dämpa ångest över all smitta, och sen funkar det ju på riktigt också. Hurra handsprit!




Dessutom. Om man nu gillar att köpa beggade bebisleksaker i plast på t ex Blocket - sprita dem! Och ett annat tips för beggade möbler: T-röd. Direkt till dig från en möbelrenoverare i ett garage på Söder. Löser all gammal smuts.


Blocketfynd?

En hel del människor födda på 1970-talet är i full gång med att återskapa det, åtminstone materiellt. I vissa stadsdelar i Stockholm är det finaste man kan ha en beggad barnvagn som är sisådär 30 år gammal, kanske inte helt olik den man själv kördes runt i. Och de är dyra som en modern antikvitet. Nästan lika dyra är dockvagnarna från samma decennium.

Nu har även jag trillat dit för 100 kronor. Köpt en så kallad aktivitetstavla till min son. Minst 25 år gammal och full av märkliga minnen.

Kreativa leksaker som utvecklar bebin



Som överspänd "gammal" mamma på 35 letar jag ständigt efter saker som gör min sons liv lite spännande när han ligger på sin lekmatta (och ger mig tid att gå på muggen). Just nu har bebin upptäckt ett litet akvarium med fiskar som han kan plocka ur. Han studerar det noga. Vi köpte det direkt från Lamaze i Storbritannien tillsammans med några andra av hans favoriter: golvspegeln och Freddie the firefly som han fick av mormor. Just nu är det riktigt bra priser på alla dessa produkter. Det tog lite tid att få leksakerna, men det beror kanske på att det var just innan jul. Hur som helst var de riktigt trevliga i alla mejl.

Hur får man garderoben att fungera när man är gravid?

Det beror ju så klart på hur stor mage man har och hur många kilon man går upp. Jag gick upp 30 till slut. Helt galet! Men jag tröstar mig med att det gjorde Emma Wiklund också, och att hon säger så bra saker om gravidvikten. Hur som helst. Jag var som störst under försommaren och sommaren. Det som blev basen i min gravidgarderob var vita och svarta linnen från Topshop. Hur bra som helst!


Skötväska är ju skitbra



När Mr Darcy och jag var i London när jag var preggers fick vi tips från väninnan L om en riktigt snygg och praktisk skötväska. Jag köpte min Storksak på Blossom, och nu ser jag att den finns på Asos.com. Och att Angelina Jolie har en likadan. Haha! Hur som helst, den är lätt att bära, har många funktioner och passar både mig och Mr Darcy. Jag rekommenderar!

Vilda bebin är nattad

Min gosiga glada underbara bebis! Ikväll var han vildare än någonsin. Brottade ner ormen, kastade grisen från sida till sida och kände med foten ändå upp på spjälsängskanten. Sen log han sitt busigaste, tröttaste leende. God natt min skatt. Tänk snart är du 7 månader. Så liten, så stor. Jag älskar dig!

Överlevnadshandbok

Jag älskar Trinny Wodall and Susannah Constantine, damerna bakom braksuccén tv-programmet What not to wear och som har skrivit massor av böcker på temat hur man ska klä sig. Jag älskar självhjälpslitteratur light med mycket må-bra-känsla. Tipsar därför om en av deras senaste böcker Trinny and Susannah. The Survival Guide. A Woman's Secret Weapon For Getting Through The Year. Helt underbar! Jag får t ex tips om vad jag kan hitta på som fairy godmother.

Ja, lilla B! Min guddotter! Vi ska ha så kul ihop. När du blir tonåring får du komma till Stockholm och hälsa på alldeles själv om du vill. Jag undrar om du och min son kommer att ha samma stil. Goth? Emo? J-Popare? Fjortis? Hipster? Eller vad det nu kommer att heta då. Puss!


Feel-Good-Movie!

Vi verkar ju ha influensa. Jag vill bara se en må-bra-film och gömma mig under en filt. Och så har ju jag länge undrat vad han den där som skrivit Bridget Jones-filmerna, underbara Notting Hill och Love Actually tagit vägen? Nu kommer The Boat That Rocked. Gör den det? Hoppas!


Vi är sjuka småbarnsföräldrar, ännu mer

Nu ligger Mr Darcy däckad efter mina tre dagar i bingen. Hur länge står man ut? Bebin är kryare, men hostar och snorar. 10 dagar magsjuka toppas av snart 10 dagar förkylning from hell.

Vad gjorde vi förrförra påsken?

När Mr Darcy och jag precis hade börjat dejta bokade vi en resa utan avbeställningsskydd tre månader fram i tiden. Nästan som ett löfte, eller hur?

Allting höll så klart på att gå åt pipan.

Det höll på att ta slut innan vi sagt "Ich bin, du bist..." Men sen kom vi nervöst till Berlin. Var det då vi blev ihop på riktigt? I den skeva vårsolen vid en boklåda med dammiga böcker? När vi åt romantiskt Mädchenitaliener, shoppade second hand på Cash eller gick vilse i jakten på ett hippt galleri?

Vissa resor går inte att avboka. Åk med bara!


Soundtrack of a New Life

Mr Darcy och jag gick på en hel del kurser innan förlossningen. Någonstans var det som om "ta gärna med en skiva med era favoritlåtar" blev ett mantra.

Bara vi hade med oss rätt soundtrack skulle det gå bra.

Innan vår son föddes med akut kejsarsnitt lyssnade vi väldigt mycket på Karin Ström. Som för övrigt skrev en träffande artikel i senaste Elle om festlivet i Stockholm.

När jag låg där i förlossningsrummet och solen gick ner och det blev mörkt och stjärnorna lyste och jag drog i mig så mycket lustgas det gick så sa jag till Mr Darcy: "Det här känns som en kväll på Stureplan".

Det är först idag som jag kan lyssna på Betydelsen av rum utan att må illa.


Singel på Manhattan eller i Stockholm?

Mr Darcy har letat fram min gamla bok Singel på Manhattan av Eva Wisten. Den handlar om dejting på Manhattan och om det stora äventyret att som svensk flytta dit.

Det verkar skitsvårt att träffa någon i New York. Iallafall om vi talar om kärlek och inte bara resonemangsdejtande. Typ, vi ser bra ut tillsammans. Det verkar vara samma sak här. I Stockholm är minst hälften av alla hushåll singelhushåll. Hur kommer det sig att alla dessa singlar rör sig på samma platser och bor i samma kvarter men aldrig träffas och blir kära?

Jag gick omkring i 10 år utan att träffa Mr Darcy. Vi gick ut på samma ställen, hängde på Riche i ett helt år efter att vi träffats första gången utan att ses. Hur är det möjligt?

Det är en underhållande bok, läs den!

Vi är sjuka småbarnsföräldrar

Neonfjädrar i riset piggar upp när man känner sig risig.

Hur kan en förkylning bli den värsta man någonsin haft efter en magsjuka som varit den värsta man haft? Alltså magsjuka där man ehe bajsar på sig och kräks hela tiden? Vi är nu småbarnsföräldrar. Ute är det 17 grader varmt och en strålande påskafton. Glad snuvig host host påsk!

Bebin ska opereras

Det känns hur läskigt som helst. Min älskade bebis! För övrigt skulle jag vilja gå in på det centrala uppvaket på sjukhuset där min son föddes och sparka på den säng jag låg i. Ensam i sex timmar. Sövd så hårt att jag inte fick rullas upp på BB-avdelningen. Aldrig mer utan min bebis!

Pavlovatårta och snittar?




Jag försöker tänka på något annat. Vad vi ska bjuda på under namngivningsceremonin. Pavlovatårta från vårt favoritkafé?  Bilden kommer därifrån.

Bebin ska till sjukhuset

Jag har vetat sen vår son föddes att den här dagen skulle kunna komma. Nu är det bara en undersökning, men sen kanske han måste opereras. Jag har inte sovit inatt. Jag har inte sovit på massor av nätter pga operationen av mig när han föddes. Klart att det blir läskigt då. Hu!

Så här ser filten ut!

En sån här filt fick min son lagom till födseln. Bilden kommer från Toddler.se där man kan köpa den!

Nu sitter min nyvakna son i Mr Darcys knä och så har han en sån här filt i handen. Bilden har jag lånat från Toddler.se där man kan köpa filten. Tack för presenten C!

Snuttefilt, ja visst!

Enligt boken Växa och upptäcka världen kommer bebisar in i en ny värld vid 6 månader och att man kan få en föraning av förändringen när de är 23 veckor gamla. De upptäcker t ex att mamma och pappa kan lämna dem och kan därför börja gilla mjuka filtar och nallar som ger trygghet. För vår son var det hur tydligt som helst.

Nu sover han med en liten gris (hjärtat går sönder av skratt när han drar i knorren med munnen) och en gallerfilt som han fick lagom till födseln från C. Vännen som även försåg vår son med Sophie, favoritgiraffen. Gallerfilten är som en papegojfilt. Med den över ögonen kan vår son somna i vagnen och i sängen om solen smiter förbi mörkläggningsgardinen. Och så märks det att den är mysig att känna och suga på.

Ett klart baby-must-have som var med redan på BB. Vi hade ju hört på de förberedande kurserna att man ska ha med en filt med mammas och pappas lukt ifall ifall bebin hamnar i kuvös. Det gjorde vår son. Och jag är så glad att Mr Darcy la in filten i kuvösen trots att barnmorskan sa att han skulle låta bli. Du är bäst!

Catering och Sydafrika

När lilla hostan sover kan jag koppla av, gärna med att blogga. Det är som att tänka efter. Och njuta av vardagen som just nu är upp och ner. Samtidigt planerar vi vår sons namngivningsceremoni. Catering blir från vårt ekologiska favoritkafé som bara har öppet under sommaren. Ägaren driver även bl a ett guesthouse i Sydafrika. Hans vardag sträcker sig över två kontinenter, och över flera intressen. Mat, hotellverksamhet och inredning. Säkert fler. Jag är nyfiken. Han skriver "kom och hälsa på" och då blir jag så klart ännu mer nyfiken. På hur det är i Sydafrika. Att driva eget. Att jobba kreativt med mer än en grej. Att vara sin egen. Och så kommer den där frågan som så många verkar ställa sig under en föräldraledighet: vad är karriär?

Bebin är sjuk

För andra gången på tre veckor har vi varit på akuten med vår son. Barnakuten är snäll och varm. Det är okej även om det sitter barn och kräks i påsar. Överallt så mycket kärlek. En stor pojke sitter och sover med armarna kring sin pappas hals. En sjuksköterska förklarade att dålig sömn och krångel med magen ofta ett tecken på en infektion. Och infektionerna brukar komma och gå ofta från och med sex månaders ålder till 3-4-årsåldern. Det är alltså något vi kommer att vänja oss vid, att bebin är sjuk.  Åh, lilla gos! Jag kommer att ta hand om dig. Jag älskar dig.

Militärjackan, så het 2005...

Matc Jacobs 2005
Jag tror att de flesta har kläder som betyder extra mycket och som är med vid tillfällen som förändrar livet. Militärjackan var med vid flera sådana tillfällen i mitt liv under ett par år. Just nu är den inte lika het.

Pengar och jag

Det finns säkert fler Bridget Jones än jag. Eller flottare varianter (sån man vill va) typ Carrie Bradshaw. Carrie som lägger hela lönen på skor och kläder och därför inte kan köpa sin lägenhet när den blir bostadsrätt. Jag är glad att jag har köpt en bostadsrätt. Men resten av lönen har gått till Riche och Rodebjer. Eller Marc Jacobs. Jag minns min Marc by Marc Jacobs militärjacka väldigt väl. Jag köpte den i NYC, Nevvan! Åkte omkring själv upp och ner för Manhattan i en yellow cab och hade verkligen wind in my hair. Det var den jackan som jag hade på mig när jag träffade Mr Darcy första gången. Ett bra köp med andra ord?

RSS 2.0