En stund för mig själv

Jag är avundsjuk på Mr Darcy som spelat fotboll och träffat en kompis i helgen. Jag har jobbat jättemycket och det som irriterar mig mest är att jobbet känns mer som att trampa i kvicksand än som om jag kommer någon vart. Jobba över. Vi har diskussioner och Mr Darcy säger att jag överger familjen. Skuld och skam och dåligt samvete. Men man måste kunna jobba över någon gång. Tror att det är tröttheten som spökar mest. Bristen på tid för sig själv. Och brist på förståelse från de som inte har barn. Man kan inte jobba över dygnet runt som innan barnet kom. (Det gjorde jag... dumt nog!)

Men nu har jag en stund för mig själv. Jag struntar i kvicksanden, jag mörkar den. Kanske orkar jag bada. Kanske somnar jag direkt.

Borsta tänderna när du är riktigt glad

I början tyckte vår son att det var toppen med tandborstning. Nytt och spännande! (Precis som vårsolen idag...) Men sen. Nu kniper han ihop munnen ooch vägrar...

Livspusslet - hur mycket övertid ska man jobba?

Häromdagen dundrade det som kallas livspusslet fram i våra liv. Jag måste jobba över jättemycket. En gammal vän frågar: måste du jobba så mycket eller vill du det? Vad svarar man på det? En del av mitt jobb handlar om att dra in nya kunder. Då är det alltid tidspress inför en pitch. Jag vill inte jobba jättemycket. Men jag vill inte heller förlora mitt jobb. När man är mamma - ska man aldrig jobba över då? Var går gränsen?

Gonatt min skatt! Jag älskar dig.

Idag när jag skulle natta kom min lilla son och vände kinden och örat mot mig så att jag skulle kunna pussa honom där.

Kolla den här brudbuketten!

Från bloggerskan Linda som älskar pioner. Så finfin! Och vilken fin trädgårdsblogg!

Brudbukett med pioner


Leah Woods brudbukett

Sån vill jag ha! Som om den vore handplockad. En indiebrudbukett!

Leah Woods bröllop

Vackert par och fantastisk outfit! Kolla in gästerna, tycker Patti Hansen ser mycket tjusig ut.


Bamse - tidning för de minsta



Plötsligt är vår son intresserad av Bamse som han hittade i en resebroschyr. Nu har jag börjat prenumerera på den nya Bamse - för de minsta. Jag älskade min Bamse-tidning när jag var liten och hoppas att han kommer att tycka om den också!

Vintage wedding

Jag har varit tärna några gånger och alltid burit klänningar köpta second hand. Jag har hittat unika plagg på bland annat Saker och ting, en källare på söder i Stockholm och Rutigt och randigt i Båstad. Alla har blivit insydda och på så vis fått perfekt passform. Jag glömmer inte heller mina första guldskor second hand. Med glittrande spänne på. Det kanske blir en ny vintage outfit när jag ska gifta mig?


Mys i massor!

Det finns inget bättre än att hämta på förskolan. Komma hem med en liten gos som äter middag, pratar, pekar på Bamse i reklambladet från ICA och vill bli jagad och sen kittlad och kramad. Den där trotsåldern var nog mest uttråkning efter 10 dagar i sjukdomskarantän.

Var ska man ha bröllopsfesten?

Vår fest blir nog hemma i lägenheten, men oj va jag skulle vilja ha den i ett skal. I ett skjul. I ett båthus!



Se reportaget i Sköna Hem.

Hur luktar gammal gubbe?


Det blev lammen!

Polarn. Hurra!

Living On A Budget

Såg ni mysiga Familjen Annorlundapå TV4 igår? Tina tog med sig några av sina småtjejer till en loppis för att fynda kläder för en tia. Smart men tidskrävande med loppisar. Jag har blivit lite besatt av fynd och att konsumera smart eller inte alls. Att köpa till fullpris har nästan blivit otänkbart förutom presenter till vänner och familj.

Lilla trotsåldern?

K sa att vid ett och ett halvt kommer barnen in i lilla trotsåldern. Det verkar stämma på vår son. Han kastar saker i golvet om han inte får som han vill eller om han blir arg. Och har börjat klösa och nypas! Hjälp! Vad gör man nu? Okej, han vill testa sina gränser, men hur gör man? Tycker att "Tala lika tyst som han var högljudd och krama lika mjukt som han var våldsam." verkar bra. Kanske. Gulp!

Hur länge kan man lämna ett barn?

Mr Darcy och jag har haft svårt att vara ifrån vår son. Det var tufft för mig att börja jobba, men jag tänkte att jobba är ju något man faktiskt måste göra. Nu är jag lite coolare, men jag känner ändå att helgen måste vigas åt vår son och familjen eftersom man ses så kort på vardagarna. Det lämnar ju extremt lite tid över åt en själv. Man har kvällarna när han sover.

Pratade med en psykolog som sa att man absolut inte skulle lämna sitt barn längre än 24 timmar när det är litet. En vän sa att lika många år som barnet är lika många dygn kan man lämna barnet. Det stämmer ju rätt väl med vad psykologen sa. Men jag har också bekanta som åker på weekendresor och är borta i fyra dagar från sina ettåringar.

Hur ska man tänka egentligen? Man vill vara en bra förälder men man vill ju inte heller vara helt överspänd och självutplånande. Kanske mycket handlar om att ha rätt barnvakt också?

IKEA lockar

När man är sjuk och familjen varit hemma i sisådär 10 dagar lockar ett besök på IKEA. Att få åka iväg och äta köttbullar utan barn framstår som den bästa alla-hjärtans-dag-dejten någonsin! Vi behöver ju köpa möbeltassar, glas och en ny lampa till vår sons rum. Märkligt, eller hur? IKEA som man annars skyr som pesten för man är helt utmattad efteråt.

Det verkar vara influensa

mums!

När man är sjuk kan man alltid surfa Blocket

och hitta dyrgripar i teak (sidoborden kostar skjortan) och fynd som den här bokhyllan för 250 kr. Fin! Och vår son skulle älska att pilla med skjutdörrarna och klättra in i den.


Det är något kungligt med den här broschen



från Lanvin. Även priset... Har funderat över trenden att ha stora stenar i förlovnings- och vigselringarna. Ser kul ut med hipsters i lacktajts som gått och gift sig och har prinsessringar a la Madeleine. http://bakomkulisserna.svenskdam.se/wp-content/uploads/2009/08/Maddesring.jpg

Vi är jättesjuka

Det blir tydligen så när barn går på dagis...

Alla hjärtans kamasutradag?

När Mr Darcy och jag var på bröllopskalas för ett par år sedan hittade han den perfekta bröllopspresenten. The Kamasutra Pop Up Book! Humor och någonstans pirr på riktigt. Kanske den perfekta alla hjärtans dag-presenten? Eller varför inte ett weekend kit? Kamasutra är ju för oss Svennebananer nu. Det finns en hel serie i Aftonbladet!



Luften är full av kärlek!

Tulpanbukett  Grattis M och D, nu är ni herr och fru!

Birdcage

Hittade den här handgjorda på Etsy. Kanske inget för mig, jag är sugen på... fjädrar!



Populära barnböcker

Vår son har älskat Molly Mus- och Familjen Poof-böckerna, men ratat Max- och Miffy-böckerna. Alltså verkligen ratat som i kastat iväg. Nu har han gått vidare i sitt bokslukarintresse och börjat med lite längre berättelser. Just nu är Halvan-böckerna, Var bor du lilla Råtta och en bok som heter Binta dansar det bästa han vet. Att läsa om hur polisen (Halvan) jagar tjuven är superspännande!

Prinsessa för en dag

Kolla in det här bröllopet! Roligt att äta brunch på en diner efter vigseln och så klart gillar jag den ruffa industrikänslan under The Golden Gate. I en annan tid ville både Mr Darcy och jag gifta oss vid Röda Sten under Älvsborgsbron i Göteborg.




Nämen, mina gamla klippdockor!

Kolla! Precis såna här klippdockor hade jag när jag var liten. Hittade ett par nya som jag ramade in för några år sen. Men de är ju inte samma som de gamla. Med nackarna lagade med tandpetare och tejp. Luv u dolls!

Slumpen är ingen tillfällighet

När jag spanar inredningestrender hamnar jag hos konstnären Camilla Engman som är saklektare och gör fantastiska collage. Och fastnar för hennes inlägg om synkronicitet på semestern i Cadaques. Visst är det så att vissa människor SKA man bara träffa? För att man hör ihop på något vis. Liknande händelser har även hänt mig i de mest osannolika sammanhang och särskilt på resande fot. Jag är helt övertygad om att Mr Darcy och jag fick hjälp av synkronicitet när vi träffades. För det var ganska komplicerat för honom att få en naturlig plats att träffa mig på igen efter första gången. Hur som helst. Det är fantastiskt att nätet för människor samman, inte minst bloggare.

Det här med förskola

Jag älskar (jag är på älskar allt-humör) vår sons förskola. Så gullig personal. Så gulliga barn. Så seriöst. Så bra. Vår son somnar som en stock varje kväll numera. Han är på gott humör när han kommer hem och man känner att hela han mår så bra. För visst kan jag inte vara ensam om att ha varit orolig för att lämna sin knatte på dagis?

Oj, vilket fint bröllop med hemmafest!

Har just hittat bloggen Dos Family och blir glad av att läsa hur Isabelle blev McAllister hemma i lägenheten. Precis så skulle jag vilja ha det! En stor fet härlig hemmafest.

Anna Sui för tre år sen



Hittade de här gamla bilderna i datorn. Inspiration från 2006. Jag längtade efter färg då med...

Jag älskar Trinny & Susannah!

Mr Darcy är på jobbmiddag. Vår son snusar. Jag kollar tv. Något yngre människor absolut inte gör. De kollar på "tv" när de vill, på datorn. Men det gör inte jag. Jag kollar på tv. Och är lycklig när jag råkar få se mina favoriter Trinny & Susannah som förvandlar en frumpy girl till en "exotisk fågel". Vår! Färg! Jag vill ha kläder med färg.

Galna amerikaner

I USA ska man helst avbryta brudvalsen och göra något... galet! Gärna Thriller som en enda stor flashmob. Det kommer inte jag göra. Det blir helt enkelt ingen vals. Men hade det blivit någon hade det varit helst live till Sternfall!



Vilda blommor

Jahaja, jag är som alla andra. Håller just nu på att spana inredningstrender för en kund och råkade trilla på årets bröllopstrend vad gäller blommor. Sen långt innan Mr Darcy friade har jag velat ha vilda blommor i handen när jag gifter mig. Årets trend!



Bild från den här bloggerskan som varit på Formex och spanat!

Grönt är skönt

Jag tror ju att min brudklänning kommer att bli grön. Missade Ebba von Sydow på Elle-galan. Kolla va fin i grön!

RSS 2.0