Those were they days

Någon frågade om jag saknade min ungdom och mitt singelliv. Nix! En kväll ute eller en kort spektakulär romans värmer inte hjärtat speciellt länge. Jag har blivit som Linda Skugge som skrev om att hon aldrig ville vara singel igen. Att hon bara längtade till den dagen hon fick en kille. Hjälp, är inte hon skild nu? Kolla vad Schyman tycker!

Torrschampo på posten

Det kom ett paket med en födelsedagspresent från London. Tack goa J för att jag fick inte mindre än två Batiste torrschampon! Perfekt när man inte hinner tvätta håret så mycket numera. Går även att köpa liknande under disk på parfymeriet i Sturegallerian.

En helt perfekt kväll

Mr Darcy och jag har inte somnat efter kl 24 sen vår son föddes. Inte ens nyårsafton förra året orkade vi hålla oss vakna så länge. Men. Igår! kors i taket kom vi inte i säng förrän 00.30. Lyckliga! Efter en tur till sköna Story Hotel och sen en middag med vänner på en kvarterskrog. Underbart. Jag är till och med glad att jag varit lite bakis och trött idag. En del saker ger energi! Träffade dessutom min gamla klasskompis som också var typ first night out med en liten kille hemma. Hurra för oss som äntligen vågar komma ut ur hemmagarderoben!

Julfesten fortsätter

Har tagit fram en matta som vi hittade i IKEA:s fyndhörna. Det är en helt galen matta att ha under granen egentligen, med lysande stjärnlampor i det filtiga tyget. Vår son älskar den! Han går och sätter sig på den hela tiden. Och jag blir helt varm i hjärtat. Vår son älskar mys. Han gosar mjuka kuddar, fårfällen och sina mjuka gosedjur. Och nu ser vi att han älskar mysbelysning. Shopping har fått en ny dimension.

Ångest vid tvättmaskinen

Min son älskar snuttefilten som han fick redan innan han var född av en av mina allra bästa väninnor. Och han älskar att kolla tvättmaskinen. Det blev lite av en krock idag när han plötsligt ser snuttefilten i maskinen. Han pekar och pekar och säger något jag inte förstår och rycker i handtaget. Det gick bra, men hjälp vad jag fick hjärtat i halsgropen! När vi hade torktumlat snutten var det succé att få gosa en varm filt. Ett mycket kärt återseende!

Julfest!

Så här tjusig skulle jag vilja vara i kläder från H&M t ex. Eller hitta en klänning för äpplen! T-shirt med tryck, är det inne igen? Känns väldigt 2004. Haha!


New York, New York

Igår, en regnig söndag då vi först kollade kaniner och grisar och sen köpte doftljus i en förortsgalleria, kom det upp igen. Ska vi inte dra till New York? Vad håller oss här? En hel del visade det sig. Bekvämligheter. Men. Ack! Jag känner mig fortfarande som 25. Eller sörjer jag bara min ungdom och friheten att dra var som helst? Kolla den här undebara videon: Paloma Faith - New York!


Löskrage revisited

När jag var liten tyckte jag att löskrage var lökigt. Ja, alltså helt fult. Nu har vi köpt en till vår son. Supersmart!




He's Not That Into You - The Movie


Riktigt rolig och mycket känna igen sig från första filmrutan. Och med lyckligt slut. Se den!


Å så fint det var

i trädgården i Boo. Inte alls dumt att sitta i ett kyligt växthus och dricka latte och choklad och se ettåringen mumsa pannkaka och kolla in slokande vinrankor. Sen gick vi hem och vår son ville sätta sladdar i kontakterna och fylla tvättmaskinen. Barn gör som vi vuxna gör... Idag var en riktigt fin dag för vår lilla familj.

Ett växande fikaintresse

Jag älskar plantskolor och trädgårdskaféer. Idag ska vi testa Boo trädgård.

Nedräkning första decenniet slut

Vad hände under det första decenniet på det nya 2000-talet? Jag tycker att decenniet började mer spännande än det slutade. Varje morgon på väg till jobbet går jag förbi en AD med indieskägg och hans tuffa sidekick till dam. Men nu känns inte längre Vice som det ballaste magasinet eller de ballaste festerna. Och reklambyråer som KesselsKramer som var hetast då är det defintivt inte nu även om de fortfarande har någon slags kredd. Definitionen av kreativitet med kredd ändras hela tiden. I början av decenniet gjorde Johan Renck en fantastisk video för musiken man allra helst lyssnade  på: The Knife.


Om jag hade fått en dotter

hade jag velat kalla henne Alice. Det är ett av tio-i-topp-namnen i Sverige. Nu har min son ett typiskt reklamarnamn tycker några av mina kompisar. Haha! Alice efter Chloê Sevignys rollkaraktär i The Last Days Of Disco. Titta på det här klippet! Om reklambranschen, förhållanden och karriär för tjugo år sen i New York. Luv it!


Uhum, hur vore det med en bebis till?

Träffade en liten nyföding och hennes föräldrar häromdagen. Fantastiskt att få hålla henne, det kändes som att hålla en liten fågelunge. Hon var väldigt näpen, så det var svårt att tro att hon faktiskt var en liten braxmaskin. Hennes pappa höll henne försiktigt under köksfläkten för att vädra ut. Åh! Så sött! Sån humor!

Pansar-BH till äppledamen!



Jag gillar Twilfits tips på webben. Men det är ju helt galet att de inte har en webbshop! Sen jag blev gravid och mamma har jag en gigantisk BH-storlek. Hjälp! Det vore bekvämt att handla dessa tehuvor direkt på nätet.


Svårt att sova och huvudvärk

Inatt fick jag sova en hel natt utan att bli störd och vakna för första gången på länge. Men hu nu har jag huvudvärk. Jag behöver yoga helt klart. Spänna av. Tid till det då?



Du är så himla bra!

Hur säger man till sin finaste singelkompis att hon ska lita på att hon är fantastisk och bara dejta på med samma kille? Och om he's not that into you som kommer det en ny som är det?


Mason Pearson

Jag vet vad jag önskar mig i julklapp sen den gamla pajat. En riktig lyxhårborste av bästa kvalitet. En Mason Pearson!


Julklapp

Vad ska jag köpa till Mr Darcy?!

Girls Night Out



En annan nyhet i mitt liv var en kväll (nåja, sen eftermiddag) på bar och sen tjejmiddag (nåja nästan, en kille var med). En kväll då jag orkade gå ut! Vänner och väninnor och egen tid ger energi mitt i allt som faktiskt bara stjäl energi.

Det här med karriären

Återigen, hur gör man när man har knatte eller knattar? Kommer jag aldrig att bli befodrad så länge jag är småbarnsmamma? Reklambranschen är en riktig gubbe i sin syn på medarbetare. Trots att branschen är så ung! Blä.

För alla bridezillas kompisar

Nästan alla klänningar jag haft på bröllop har varit vintage eller ja, second hand. Blir helt darrig när jag ser den här (som så klart inte passar ett äpple) på mint and vintage.




Det här med julen

Jag ser verkligen fram emot julen. För barn har en fantastisk inverkan på människor. Plötsligt vill skilda föräldrar fira ihop för att de har fått barnbarn. I alla fall hemma hos oss. Jag tror att julen och barn är ett riktigt kärleksbudskap. Från han den där om han nu finns.

Lyx för mammor och pappor

Mr Darcy och jag har för första gången haft barnvakt över natten och sovit på hotell. Det allra lyxigaste var att ligga i en bubbelpool utomhus på ett tak i duggregnet och se stadens ljus. I den mörka höstvinternatten kändes det som... New York eller till och med Buenos Aires. Allt som händer på hotelltak är någon slags lyx.

Tvättstuga är den nya garderoben!

I nästa hem vill jag ha en tvättstuga. Jag vill ha en tvättstuga före en walk-in-closet. Och jag blir helt lycklig av att se Nina Ruthströms tvättstuga. Varför ser man inte tvättstugereportage i Elle Interiör och Sköna hem? Tvättstugan är definitivt den nya garderoben. IKEA! Här läste ni det först. Vi som blivit föräldrar och älskar livet hemma behöver ett rum till all tvätt!


Jag vill vara Ebba von Sydow

För att hon är ett finfint varumärke. Och delar med sig av listor. Om jag inte vore så blyg med mig själv som mamma kanske jag skulle blogga mindre anonymt. En tidigare chef bad mig att blogga om marknadsföring. Men ska jag följa min passion enligt Ebba så är det nog mer att blogga om livspusslet. Heja Ebba som kan ta betalt för sin passion!



Bilden är från omslaget från Ebbas Stil. Den boken gillar jag!

Det blev en trip trap

För femhundra spänn kammade vi hem en Stokke Trip Trap-stol på Blocket. Använd sen tidigare till två barn. Alltså, grym kvalitet! Och vår son verkar digga den och hjälpte Mr Darcy att tvätta den. Nu ska vi bara hitta en Briospis också!

En brud i grönt

När jag var youngster såg jag mig själv gifta mig i en grön klänning. För jag har alltid känt mig som... det gröna fåret bland alla vitklädda brudar? Hur som helst. Det skulle nog inte vara så dumt!





Båda klänningarna kan man köpa på mytheresa.com.





Den här är Notte By Marchesa. Fattar att alla Hollywoodstjärnor gillar Marchesa. Me too!

Tjejer som ammar sina män får skylla sig själva

Säger sköna Belinda Olsson i den här artikeln. Jag ammar inte Mr Darcy. Men vi kommer snart, snart att få gå igenom skärselden nummer två när vi båda börjar jobba och vår son börjar förskolan. Då börjar livspusslet på riktigt! Som om det inte varit nog med att göra föräldrar av två gamla Riche-singlar. Haha! Tycker Belinda har rätt i sin analys. Håller med om att man inte kan göra allt och ha allt samtidigt. Det kallas additionsstress.

Är det okej med julpynt i november?

Vi har redan hissat adventstjärna till sonens uppenbara glädjetjut. Är det okej att pynta redan nu? Jag menar, direkt efter julafton har man ju tröttnat så det är väl lika bra att köra på nu? Julen är ju helt underbar och ännu bättre nu när man har blivit förälder. Att se min son le när han ser glittriga kulor gör mig helt pirrig. Gran nu! Vill ha en adventstake i mässing a la den här kallad Kluster som man sen kan ha resten av året också.


Finns på frapp.se

Den här barnstolen är också fin ju...

Men verkar inte finnas sekkis ännu. Brio Sit. Har bara hört lovord om den!


Nästa grej på Blocket

.
Är att hitta en barnstol och en leksaksspis. Spisen ska vara Brio och stolen gärna Stokke Trip Trap. Just nu är vi aspiranter på denna. Hjälp va varumärkesgalen man är. Men med all rätta. Kvalitet är lika med bra andrahandsköp!

Helg, helg, helg!

Nu kommer helgen och mina vänner är på väg hit. Först en av mina vänner (som jag känt i 10 år) som blev mamma ungefär samtidigt som jag och sen en av mina äldsta vänner (som jag känt i 20 år) som blev mamma både 2008 och 2009. Bra jobbat! Vi ska ha massa kompis- och barnmys här hemma. Fram med alla leksaker och på med Nespressobryggaren och upp med det nybakta brödet från Boulangeriet i gamla stan. Fika! Lattemammafika! Fika som jag alltför sällan gör med mina goda vänner. Puss och kram på er!

Jag vill vara Sofi Fahrman 2


Hon är ju grym! Fick hem en signerad Elsas mode från Bokus tillsammans med ett glittrigt läppglans från Face. Så smart, så snyggt, så enkelt! Tycker Sofi Fahrman är en stjärna att bli grön av avund på. Sen har hon dessutom haft stjärnhjälp från bästa PR-byrån Patrikssons.

Plötsligt mammaledig en dag

Mr Darcy blev sjuk. Jag fick vara en hel dag, en vanlig dag, med vår son. Visst får man ont i ryggen av allt bärande och fix, men oj vilken mysig dag det blev! Aquaria med Mr Darcys lattepappapolare och sen drog vi iväg med bilen och kollade in kaniner. Jag älskar dig lilla gos! Du gör mitt liv viktigt.

Hur ser en Acne-mamma ut?


Nu ska tydligen Acne göra möbler också. Vilket livsstilspalats Acne har blivit! Vi vet ju hur knattarna ser ut. Jag undrar hur en Acne-mamma ser ut. Skyhöga Atacoma-pjux och 90-talsbrillor? Bilden kommer från Acnes onlineshop.

Hur har folk tid med tjusiga hus och renoveringar?

En av mr Darcys pappalediga kompisar har det lugnt. Hans dotter lägger enligt uppgift pussel en hel dag. Det gör inte vår son. Han kanske äter pussel en halv minut och sen är han vilda bebin. Kollar gärna på programmet Arga snickaren och har just hittat den här mysiga bloggen. Överallt späda barn och föräldrar som tokrenoverar hus. Hur går det ihop? Vad gör barnen under tiden? Lägger pussel? Är det bara vår son som inte gör det?

När kroppen är en mammakropp!

Så kan man klä sig kvinnligt ändå har jag märkt. Det värsta är däremot att klä sig i ofromliga tält från typ Indiska. Men. Se! Det finns undantag även där. Klänningen Amelie är perfekt för ett äpple!


Om kroppen inte vore en mammakropp

Skulle jag klä mig i finfin klänning från H&M. Men det funkar inte med en äpplefigur. Någon som såg filmen "På smällen" på tv igår? Känner mig som grannfrun som sa efter att bli nekad inträde på klubben för youngsters - "min ungdom är över". Okej, min är också över. Så vad gör jag nu? Yogaklass som dörrvakten föreslog i filmen?


Ta väl hand om lilla skatten!

Mr Darcy och jag har varit på studiebesök och valt förskola. Det blev en nybyggd förskola med en väldigt taggad förskolechef och ung personal. Vår son trivdes direkt och röjde runt bland möblerna och leksakerna. Allt var rent och snyggt, byggt i höjd för små knattar och det fanns en utarbetad pedagogik.

Det här med skola och förskola är livsviktigt ju! Det är för livet, hur vårt barn kommer att utvecklas som människa. Det svindlar när jag överspänt tänker på det.

Ta väl hand om vår lilla skatt!

RSS 2.0