Vi bråkar om vinterkläder

Mr Darcy och jag bråkar alltid om skitsaker. Och till och med om vilken typ av vinterkläder vår son ska ha. Om det räcker med en tjock overall och en vindoverall eller om han ska ha jacka också. Det är så lätt att falla för köpargument i närmsta Pop-butik. Det verkar som om man behöver tre par mössor, lika många vantar och massa olika lager för att vara safe i vinter. Och köper man inte en overall nu tar de slut. Jag går på samtliga argument. För det värsta jag kan tänka mig förutom att min son skulle vara hungrig, det är att han är frusen... Åh, tänk om man kunde slappna av lite!

Nu blir det mys!

Nu ska jag hemåt och mysa med min lilla son! Hejdå jobbet! Du är definitivt inte allt, inte ens i närheten! Tycker som Daniel Sjölin som har slutat skriva böcker att familjen är viktigast. Puss!

Karriär som kreatör vid 60+

H&M:s Margareta van der Bosch presenterade det senaste designersamarbetet med Sonia Rykiel igår. Tänk att hon gör precis vad hon vill och likt Anna Wintour och Grace Coddington på Vouge är hon 60+. Nu vill jag hitta fler kreatörer mellan 40 och 60 och bli inspirerad. Nån som vet nån? Ja, förutom Sonia Rykiel herself förstås. Hon är definitivt 60+.

Den bästa grejen när bebin är lite större

Jag hyllar baby walkie-talkie! Så att man kan sova i eget rum och läsa bok utan att störa bebin när bebin har börjat sova hela natten. Men man hör så fort bebin vaknar!

Jag har bytt till blått

I många år har svart varit basen i min garderob, kryddad med etnoinfluenser som stora örhängen och ryska sjalar. Favoritdesigner har varit Carin Rodebjer och jag har köpt en hel del Whyred och Acne-kläder.

Sen blev jag gravid och gick upp 30 kilo. Jag har fortfarande 10 kilo kvar. Alltså är jag storlek XL och varken Rodebjer eller Whyred sitter bra. Till och med skorna är en storlek större numera (tydligen vanligt när man fött barn). Jag bestämde mig för att inte vara alltför ledsen över detta utan sälja rubbet för att ha råd med en ny garderob. Det mesta gick att sälja på Judits.

Nu har jag en ny, mycket mindre garderob. Basen är utbytt från svart till blått. Det känns så... bra! En liten stor förändring.

Nybliven mamma har ofta tveksam hygien

På tv, eller ja - i vissa tidningar - verkar den nyblivna Hollywood-mamman i full färd med att gå på gym, premiärer, resa på semester och ha full koll på sin garderob. I "verkligheten" är det ju en chock att bli mamma för första gången. När duschar man liksom? Klipper tånaglarna? Den här väl bevarade offentliga hemligheten hade jag ingen aning om innan jag fick barn. Nu när jag ser småslitna småbarnsföräldrar blir jag varm i hjärtat. Jag tänker att de sliter för sina barn. För sin familj. Och att de vill vara med sina barn före att lämna bort dem till en nanny a la Hollywood.

Klädbytardag var inget för oss

Väldigt ruttade shoppare med blå IKEA-kassar cruisade en skola ute i Saltsjöbaden. Jag såg en fin trehjuling som nån bar iväg på. Annars var det mest noppiga barnkläder och gamla amningspumpar tyckte jag. Blocket äger. Och "shopping in the comfort of your own home" är ju inte så dumt.

Kvinnor i karriären vid 60

I reklambranschen i Sverige ska man vara ung. En vanlig föreställning är att om du är 40 och kvinna är du passé som kreatör. Som om bara unga människor vet vad som kommunicerar. Det är därför jag gillar USA. För att det handlar om kompetens och inte om ålder. Se filmen "The September Issue" och njut!

Front row with Vouge

Sextiotaggarna Anna Wintour i färgglada kläder (hon avskyr tydligen svart) och hennes fantastiska kreatör Grace Coddington med stort rött hår och svarta kläder (!) gör världens mest framgångsrika modemagasin. Grace som räddar tidningen när stjärnfotografen Testino gör för få bra bilder med Sienna Miller. Hon gör en omplåtning i sista stund innan deadline och det blir så klart skitbra. Grace har humor. Och hon är den typiska kreatören som vill ha bekräftelse, annars är hennes jobb inget värt. Det verkar aldrig gå över hur gammal man än blir.

Klädbytardag

Idag ska vi testa "Klädbytardag". Föräldrar som säljer sina barns gamla kläder och grejer på ett slags loppis. Återkommer om det är något att ha!

Blir det en Bridget Jones-film nummer tre?

Hoppas! Temat passar ju utmärkt för den här bloggen! Men nu - ännu mer fredagsmys.

Bokrea

Att ha en fungerande garderob är en fråga för småbarnföräldrar i allra högsta grad. Allt praktiskt som skapar mer tid är en bra investering. På Åhléns kan man köpa Camilla Thulins fina stilböcker för herrar och damer till glossy-magasins-kostnad just nu!

Jag köpte en till Mr Darcy och råden herrarna får passar ganska bra till damer också:

Camillas 10 klädtips för män
1
Rensa garderoben. Ta bort den 20 år gamla omoderna kostymen. Vänta inte på att du kommer att gå ner i vikt. Ta bort det som bara är hyllvärmare, skänk bort det. Ge till barnen att klä ut sig med.

2 Utgå från det du använder ofta och lär hitta din stil utifrån detta. Öva, gå runt och titta i olika butiker, som säljer herrkläder. Testa en secondhandbutik. Köp en modetidning, till exempel King.

3 Lägg mer krut på ett par dyra skor, och sköt dem. Putsa skorna. Ha skoblock i dem. Då kan de hålla i 25 år.

4 Svart är en svår färg. Köp en snygg tvåknappskostym i marinblått i stället. Marinblå kavaj går att ha till ljusa byxor. Man kan även ha en svart skjorta till kavajen.

5 Gå inte omkring med för långa byxben och för långa kavajärmar. Gå till en kemtvätt som kan lägga upp dem.

6 Det lilla extra behöver inte vara dyrt. Köp ett par lite längre strumpor, kanske röda eller lila till jeansen. En snygg slips eller halsduk.

7 Köp inte för korta strumpor. Ett fjunigt torrt ben som tittar ut och ser ut som ormhud är inte särskilt sexigt.

8 Välj vad du vill lägga pengarna på. En vit T-shirt på H&M ser likadan ut som en dyr på Hugo Boss.

9 Sköt dina kläder. Häng upp dem på formade galgar. Kavajer sabbas av att hängas slarvigt. Och vädra kläderna.

10 Tvätta skjortor i 40 grader och häng dem på en formad galge. Använd ångstrykjärn/ångstation och stärkelsespray. Ostrukna skjortor ser helt ocoolt ut.

I basgarderoben


Är något besatt av att ha en fungerande basgarderob. Så att jag inte ska behöva fundera så mycket vad jag ska ha på mig. Att det alltid ska finnas något som passar, åtminstone på jobbet. Till en fungerande garderob hör mjuka galgar så att kläderna håller längre. Ska hämta sex stycken prickiga på posten. Från La Redoute. På rea. Jag vill aldrig mer köpa något till fullpris, haha!


Jag vill vara Cat Power och sjunga New York

Måste starta en ny kategori - Jag vill vara. Märker att jag hyllar massa duktiga kvinnor i den här bloggen. Som just nu borde vara en radioblogg.


Het klubbtant eller?

När jag var preggers gick jag förbi Madonna i en solig våreftermiddag i London. Jag mötte Lassie! Jag mötte drottningen! Liten, deffad och tjusig trots beige mjukisdräkt. Men hennes artistpersona. Har inte lyssnat på hennes Hard Candy-album. Förräns nu. Eh? Hur märkligt låter det inte det här introt: "Hey! Madonna I'm taking you to da club. Feels good." Det är inte trovärdigt, inte ens för en het 50-plussare. Eller? Skvallriga källor säger att hennes adopterade kids bara är för att hon ska bibehålla sin "ungdom". En tant förbi klimakteriet är ju inte så ung, men en småbarnmamma är? Det är ju lovande.


Klädd för kundmöte

Jag fattar plötsligt hela grejen med strykfria skjortor. Eller skrynkelfria kläder överhuvudtaget. Tid är strykfria kläder! Imorse drog jag på mig jeans och ett skrynkelfritt reafynd från Luella. Tog ingen tid alls och jag kände mig okej klädd till kundmötet. Det ska bli min grej. Strykfritt!

Den här tjejen gillade Luellas vårkollektion 09 och har lagt upp fler bilder. Jag blir glad bara av att se dem! Klart man ska ha färgglada kläder? Och hennes inspirerande "jag gjorde en kjol av mammas gardiner". En tjej som gjorde en kjol av en lampskärm stal mitt ex! Haha! Tur för mig.

Nattskiftet

Nu sitter jag här på jobbet och jobbar natt. Så som jag gjort så många nätter förut. Men nu är det annorlunda. Jag har ett litet barn som ligger hemma och sover. Som jag inte har träffat idag. Ännu en gång. Hur gör man karriär utan bekostnad på sitt barn? Tidningen Chefs chefredaktör Catharina Nordlund skriver roligt om det här.

Om lattemamman

Väldigt intressant läsning på DN.se om lattemamman. En artikel som skrevs för ett år sedan. Tycker psykologen Malin Bergström sätter huvudet på spiken när det handlar om konsumtion och om den moderna mamman. Bra sagt utan att skamma! Tvärtom. Jag tycker också att min gamla favorit Nina Björk säger något väldigt tänkvärt: "Dagens mamma förutsätts ha ett liv vid sidan av moderskapet, väljer hon bort det anses hon nästan som misslyckad."

Ju mer jag jobbar desto mer vill jag välja bort allt annat än tid med min son. Kommer jag att bli en misslyckad eremit utan vänner nu?

Titta han äter smörgås!

Mr Darcy gick på "afterwork" och jag fick vara ensam med vår gos. Underbart! Jag längtar efter honom hela dagarna på jobbet. Den korta tiden han är vaken när jag kommer hem dödar mig.

Idag satt min son och jag och käkade smörgås vid köksbordet. Och drack varsitt glas mjölk. Hur är det möjligt att ett sånt litet nyfödingsgryn blir en kompis vid köksbordet på bara ett år?

Å ena sidan, å andra sidan

Det har varit fantastiskt väder hela helgen i Stockholm. Precis som i Brooklyn ser det ut som om man läser Sofi Fahrmans blogg. Jag får längtan dit i hela kroppen. Samtidigt älskar jag det bekväma livet här med barn. Som att ta bilen och på fem minuter vara på Koloni i Saltsjö-Duvnäs när solen skiner i september. Eller ta båten till Djurgården. Det tar åtta minuter hemifrån oss. En yellow cab över Manhattan mitt i natten känns mer och mer som en annan tid. Det kanske är så nu. Att var sak har sin tid?

Gräset kanske inte är grönare, det kanske mest bara är annorlunda?

Det blev en flicka!

En av mina bästa vänner har fått en liten flicka! Hurra!!! Och med samma födelsedag som vår son. Grattis på födelsdagen lilla gosflickan och massa puss på dig, din mamma och pappa! Jag blir tårögd. Hurra igen!!!

Bara kärlek

Sonen är nattad. Kärleken har stannat kvar i luften. För ett år sen var vi en ny liten familj på Danderyds sjukhus. Jag vågar nästan inte tänka på allt som var stökigt med förlossningen och första tiden efteråt när jag låg på sjukhus med min son.

Idag har jag låtsasätit min son som en majskolv och snurrat honom i luften och lekt mamma clown med lösnäsan han fick i namngivningspresent. Det sköra lilla livet har blivit en stor stark skrattande ettåring! Den sköra mamman och pappan har blivit föräldrar!

Ett ljus på tårtan

Vår son är nu ett år och jag är så stolt och glad över honom. Kär! Mormor har just lärt honom torka av bordet med disktrasa. Och nu. Nu blir det kalas!

När man man minst anar det 2

När Mr Darcy friade gjorde han det som en oöverträffbar överraskning. Mitt i semestern reste vi iväg till ett romantiskt badhotell på en plats som kommit att betyda mycket för oss båda. Och nu har han gjort det igen! Överraskat mig. Men en fantastisk ring som jag önskade mig men som jag trodde var borta. Så var det Mr Darcy som budade på den! Jag är så lycklig! Eller ja, GLAD! Hurra!

Hemmamys med Ankor

Jag vill sitta och kura varenda kväll resten av hösten och vintern och chockrysa av Anna Anka precis som alla andra. Fler skräpprogram till tv:n! I luv it.

Tack mamma för jordgubbar och kärlek

Min mamma är i stan för att fira sitt barnbarns 1-årsdag. Hon har tagit med sig skånska jordgubbar till tårtan. Gubbar som hon fryste in i somras. Min mamma gosar vår son och han gosar tillbaka som om det inte alls var månader sen de sågs sist. De fnissar ihop och har hemlisar. Mr Darcy och jag kan känna oss lugna, med mamma på besök hinner vi så mycket. Livspusslet  blir mindre pussligt. Jag tänker på hur det vore om mamma bodde här. Och kunde vara en del av vår vardag oftare. Kärlek!

Nu blir det snart kalas!

Med fiskdamm och allt. Barnet fyller 1! Kolla in den här från Oskar & Ellen:



Seriöst

Är helt nöjd med att vara en hemma-Svennebanan. Vill inte gå ut och dricka drinkar någon gång mer. Det är inte värt det!

Apropå coola tjejer i karriären och med små knattar

Såg manusförfattaren Jenny Lumets debutfilm Rachel Getting Married. Lite etnoporr, men ändå en suverän film! Och väldigt inspirerande att nån som är fortysomething med en liten bebis gör karriär. Har hon nanny? Haha!


Tjusiga preggerskläder

A Pea In The Pod kan man köpa märkespreggerskläder, ofta till riktig bra reapriser. Nu har Nicole Richie designat också. om jag vore preggers skulle  jag gärna ha den här blå paisleymönstrade tunikan!


Drömmar mitt i karriären

Jag älskar mitt jobb. Jag älskar att jobba på reklambyrå med allt vad det innebär. Jag har dedikerat mer än 10 år åt att göra den bästa reklam jag kunnat. Någon gång har jag gjort något riktigt bra. Men jag har ju också andra drömmar. Skriva manus. Skriva böcker. Drömmar jag inte gör något åt alls. Såg igår på tv-programmet Babel om makarna Alexandra och Alexander Andhoril. Som skriver deckare tillsammans och har gjort succé. I envy you!

När man minst anar det

Lunchade med en av mina singelvänner. Som väntade på det där ögonblicket "När man minst anar det". Jag vet hur jobbigt det är. Väntade i 10 år. Dejtade massa fåniga killar och någon rar som till och med friade. Men jag var singel och förblev singel i alla dessa år. Sen plötsligt hände det. När man minst anar det!

Det kommer. Vänta du bara!

Fasen nu är den borta


Jag var så mesig och budade aldrig på den fantastiska ringen. Mr Darcy sa "ska du ha den hela livet"? När något är för livet blir valet så himla... avgörande. Ska jag ha en liten fjutt utan stor sten? Något diskret. Uhu. Känns inte alls så himla roligt.

Skicka vidare

Jag älskar reklamkampanjer som är relevanta åt alla håll. Erbjudande. Kredd åt varumärket. Kredd åt deras kärnvärde barnkläder av outslitlig kvalité. Och pengar till utsatta barn. Fantastiskt! Hurra va bra!

Kolla in PO.P:s nya kampanj skicka vidare!

Blocket nästa

Nu har vi börjat sälja sonens vinterkläder på Blocket. Vi har åtta overaller i olika storlekar. De flesta beggade. Jag undrar hur många barn som har haft våra overaller? Hylla Polarn O. Pyret - tänk va de håller!

Frukost med familjen

Ett litet yrväder i blå pyjamas med håret åt alla håll möter mig i köket. Så glad kan ingen vara att se mig? Haha! Jag njuter och kan inte låta bli att tänka att den här kravlösa timmen innan jag går till jobbet måste vara den bästa på hela dagen. Då är det helt okej att vara uppe med tuppen.

Det här med att vara sambo

Ebba von Sydow ska bli sambo. Grattis! Det är väldigt häftigt att bli sambo för första gången! Nu har Mr Darcy och jag varit sambo i 2,5 år. Inget snack om saken - jag vill fortsätta bo ihop och gifta mig med dig unge man!

Som sambo blir man mer och mer lika varandra. Vad man tycker, tycker om och hur man ser ut. Häromdagen hade det inhandlats två likadana regnställ. Eeek! De är tillbakalämnade nu. Hur långt som helst ska man nog inte gå. Inte ens i samboskapet. Tyckte vi båda två...

Enda pappan i mammagruppen

Mr Darcy och vår son - barnet - är på 1-årskalas med mammagruppen. Enda pappan i mammagruppen. Snart ska vi ha eget kalas. Jag vet att barnkalas har blivit big business på senare år och att mängder av mammor (ja, mammor) bakar fantastiska tårtor och hittar på fantastiska kalas. Jag blir lite nervös. Minns att en mamma bjöd mig på sju sorters kakor-fika i våras. När blev välutbildade kvinnor i karriären dessutom fullfjädrade husmödrar och sockerbagare?

10 i topp - bebisprylar för första halvåret

Det finns mycket att köpa därute i bebisdjungeln. Här är mina favoriter för den lilla bebin!

1. Gallerfilt. Finns på Toddler.



2. Nappflaskor från Medela. Finns på Babykoncept.



3. Fleeceoverall från PO.P.



4. Skötbord för badkar. Finns på Babyland.


5. Mobil att ha på skötbordet. Finns på Babyshop.

6. Liggvagn från Mutsy.



7. Babysitter från Babybjörn. Finns på Babyland.


8. Giraffen Sophie. Finns på Busigt.




9. Tvättskumgummilappar på rulle. Finns på Babykoncept.



10. Babygym. Gärna från Taf Toys. Finns på pålitliga och prisvärda Babyland!








Let's get married!

Jag är ingen bridezilla, men det vore kul att bli! Har varit tärna många gånger och nu förstår jag varför man gifter sig innan man får barn. För att ha tid att planera typ ett år och sen orka festa hela natten. Haha! Det enda vi bestämt är ett datum på en viss plats och var vi vill spendera bröllopsnatten nästa år. Och att vår son ska vara ringbärare under ceremonin. Den här ringen från Lauritz tycker jag om! Har två dagar på mig att buda... Gulp!


Sånt som håller

Selen i vår superdyra barnvagn har rämnat. Det är bit- och gnagmärken på bebissängens höga kant. Badbaljan från IKEA har gått sönder. Saker och ting slits i en enorm fart! Även kläder numera eftersom vår son kryper överallt och helst hänger i sandlådor, på gräsmattor och i hagar där det finns djur. De slitna grisarna på Bleckans parklek är otroligt fascinerande. Hur som helst gjorde vi ett större köp på PO.P nu bär de hade 10% rabatt. Jeansen är succé! Oömma lekbyxor med plats för magen och muddar så att sand och sånt inte kryper in. Rekommenderas varmt.




För dig som älskar livet hemma

IKEA:s "För dig som älskar livet hemma" får liksom en ny betydelse när man får barn. Jag kom knappt utanför huset de första två månaderna. Att vara hemma mycket ingår liksom i familjelivet. Klart man måste älska livet hemma! Vad är alternativet? Plötsligt prenumenerar jag på Family Living och läser intresserat om hur Sofia Wistam har inrett sin villa på Lidingö. Jag vill bli med villaträdgård och fixa studsmatta direkt. För har barnen roligt har föräldrarna roligt. Det här med "mysig hemmakväll" har också fått en ny betydelse. Mysiga hemmakvällar är nödvändiga. Och jag fattar varför alla barnfamiljer ville ha videobandspelare på 80-talet. Själv är jag ett fan av DVD-uthyrningstjänsten Lovefilm. Vi har just sett En shopaholics bekännelser, De ofrivilliga och fantastiska Milk.


Gör något romantiskt tillsammans

När barnet har lagt sig för kvällen (nu skriver jag barnet!) håller Mr Darcy och jag på med oändligt tråkiga saker som disk och tvätt. Det kan vara kul att laga mat, men ofta kan det också känns som ÖÖöööööh! Plötsligt är man liksom inte ett kärlekspar utan bara en familjemaskin som ska få allt att fungera. Boka in en dejt med din partner minst en gång i veckan! Om det så är att bara sitta och hålla handen en stund vid ett levande ljus. Det ska vi göra i helgen.




Vad gör man med en bebis hela dagarna?



När vår son var två månader började vi med rutiner. Lägga för natten klockan 19 och tre ganska fasta sovpass under dagen. För bebin skrek på kvällarna och först förstod vi inte varför. Han hade ju somnat lite hur som helst innan dess.
Jag tackar boken "The New Contented Litte Baby Book" av Gina Ford. För rutinerna som gjort vårt liv så mycket lättare. Visst är det knepigt att vi - dagens föräldrar - får barn utan att ens kanske någonsin ha hållt i ett spädbarn? Hur ska vi kunna veta hur man gör? Man vill ha en manual.

Dreggel och sånt

Jag älskar praktiska lösningar. Allt ifrån veckohandling och familjekalender till en sån här: bibben!


För när bebin är liten är det kräks. Och nu är det dreggel i massor för tänderna kommer hela tiden. Bibscarves - bästa grejen! Den här kommer från babyshop.


Mammaåret - från kaos till lugn

Det sprakar fyrverkerier över Fåfängan och bebin snusar så gott. Jag tänker på mammaåret hemma som är över. Hur ensamt det har varit stundtals. Både fysiskt och psykiskt. Och så plötsligt är man tillbaka i sitt gamla sammanhang och självförtroendet är inte längre lika mosat. Om jag får en bebis till kommer jag säkert att vara lugnare i min mammaroll, men så klart förmodligen vara råstressad över att få ihop allt ändå.

En av mina klokaste vänner sa när bebin var sisådär två månder att många av hennes vänner tyckte att första året med barn var jättejobbigt. Varför är det ingen som vågar prata om det? 

Jag är lycklig över bebin som kan dra runt gåvagnen själv. Nu är jag lugn.

Ensamma hemma

Ikväll är min kväll med vår son. Mr Darcy ska på jobbfest. Jag längtar efter vår lilla unge som lärt sig köra gåvagn helt på egen hand idag! Gåvagnen går ju att bromsa. Då kan en liten kille rulla hur långt som helst! Puss min älskade.

Åtta storlekar senare

På ett år har bebin vuxit i och ur åtta storlekar. Därför köper jag gärna kläder på rea eller second hand. Just nu är det frakfritt på My Baby och de har massor av fint kvar från sommarrean. T ex den här tjusiga pyjamasen från Miniature. Jag har passat på och köpt den i två storlekar. En som passar nu och en som bebin kan växa i.





Flyttfirma!

Vad händer i en blivande ettårings liv? Jo, han har startat flyttfirma. Allt ska flyttas runt. Imorse flyttade han fotöljen och puffen i vardagsrummet i ett nafs. Och så försöker han tunnla allt. Det ska krypas under saker och lyftas på mattor och täcken så att man ser vad som finns under. Så nu blir det tunneln Speja från IKEA i ettårspresent!


Jag kan verkligen tipsa om boken Växa och upptäcka världen som beskriver utvecklingssprången under bebisens första levnadsår. Den stämmer ju precis!

Jag har en son!

Mr Darcy skickar en bild på vår son. Han sitter på vardagsrumsgolvet och leker med sina djurklossar. Jag tänker lyckligt här på jobbet: jag har en son! En liten kille som har randig body och snart ska fylla ett. Som sorterar leksaker och flyttar möbler för fulla muggar. Jag har en son! Det är fantastiskt.

Första festen tillsammans

Igår var Mr Darcy och jag på fest tillsammans för första gången sen vår son föddes. Mellan halv nio och halv elva. Precis lagom för att hinna prata en stund, men oj va folk måste tycka att man är tråkig som åker hem så tidigt. Hoppas vi blir bjudna på fler fester... Vi var de enda med barn.





Jag går och lägger mig halv elva varje kväll. Jag orkar inte gå upp klockan sex annars. Läste någonstans att småbarnsföräldrar prioriterar sömn före allt annat. Jag med.

Tjusigt paket med extra allt

Min son och jag hämtade ett Polarn o. Pyret-paket imorse på posten. Hur fina grejer som helst med 10% rabatt och dessutom en disktrasa och klädvårdsrulle på köpet. De fattar hur man ska få kunderna att älska webshopen!

Rapport från Öppna förskolan

Jag tycker att Öppna förskolan är fantastisk. Öppet hus för små barn som min son. Han och hans kompis L var där idag och röjde runt. Tydligen körde de runt ett bord framför sig. De hjälptes åt! Jag är rörd. Blir rörd för det mesta nuförtiden.

Jag tycker att alla föräldrar med barn i förskole- och grundskoleåldern ska rösta på det parti som lovar mer resurser till skolan nästa år. För allt startar ju i skolan. Har du en bra lärare kan det avgöra hela din framtid! Och skolan har bara fått mindre och mindre resurser sen förra lågkonjunkturen. Rösta för skolan!

Rebecka äger

Läs vad hon skriver om bloggtjejer. Jag blir rörd!

Halle Berry gravid igen vid 43

Tycker det är fint att man kan få barn efter 40. Att det funkar! Och det är inte dumt att ha en yngre man. Det har jag också. Mr Darcy I Luv u!

När jag var en desperat singel



Innan jag fick barn jobbade jag som en gam i 10 år. Förutom att jobba gick jag ut på krogen 2-3 ggr i veckan och gick på nästan alla gratisfester och utförsäljningar jag blev bjuden till och jag köpte en massa skit som jag inte behövde. Jag reste på weekendresor till London, Rom, Barcelona och New York. Jag var storkund på Bokus och läste mycket fack- och självhjälpslitteratur. Jag hade koll på musik, film och glossy magasin. Det var inga problem att jobba över eller ta ett spontant beslut om att ses. Jag hade ofta kontakt med mina tjugo närmsta vänner och jag såg till att träffa dem. Jag tackade aldrig nej till en fest eller middag med jobbet. Jag hade oändligt mycket tid och jag var ofattbart trött. Ibland gick jag på yoga på Daniel Westlings gym.

Resor i jobbet

Jag får mejl från andra sidan Atlanten. Från Sydamerikas svar på Paris. Om att komma dit och spela in film eller plåta en kampanj. Sånt som jag kände var fantastiskt för bara ett par år sen. Nu är jag näst intill tacksam att jag inte ingår i arbetsgruppen som ska pendla till London tre gånger på två veckor. För då missar jag gos med min son. Han som går och lägger sig klockan 19.

Fundersam

När byter man jobb? När man blir headhuntad? Eller vadå? Jag är så osäker på det mesta. Och inte alls sugen på att börja med ännu mer livspussel när vår son börjar på dagis.

Jordgubbstårta!

Min mamma har fryst sommarjordgubbar. De är till min sons första födelsedagstårta. Jag är rörd.

Klackarna i taket



För första gången på ett år och nästan nio månader har jag klackar. I en storlek större än vad jag hade innan jag blev gravid. Oj, va kroppen ändras! De här Marc by Marc Jacobs-stövletterna kan man köpa på mytheresa.com. Något att spara till om man är eller har varit preggers! För det är inte alls dumt att kunna ha klackar igen.


En pudel

Jag menar så klart INTE att man INTE kan vara effektiv utan barn. Jag var total over-achiver förut. Men nu är jag mer effektiv och slarvar inte med tiden. Det har man ju liksom inte tid med. Men oj va jag kan sakna en hel drönardag! Mr Darcy och jag har infört varsin sovmorgon på helgerna. Än så länge, fantastiskt!

RSS 2.0