Happy New Year!

År 2010 ska jag gifta mig med Mr Darcy. Och ta hand om min tid.

Kristyr för förti

Min gamla fröken (47) undrade hur gammal jag är nu. 36! Och dagen innan julafton ska jag fira en finfin vän. Han fyller 40. Och ska få en pepparkaka med 40 på. I neongrön kristyr. Hur fort går inte tiden? Jag minns när min gamla fröken var 28.

Kristyr och sånt

När min son vaknar ska  vi spritsa kristyr på pepparkakor. Jag är en julknarkare! Älskar det.

Att vara eller icke vara singel

När man är 30 hetsar man kring frågan om man någonsin kommer att träffa någon, precis som Sofi Fahrman. Det gjorde jag med, men mest tyckte jag att livet var toppen. Att jag var on top. Det var nog ett av mina lyckligaste singelår. Jag undrar hur det är att vara gift. Min gamla fröken rekommenderar det. Gammal och gammal. Hon är bara 47.

Inte ett enda litet julkort

har jag hunnit köpa eller skriva. Men jag har fått flera, och ett är speciellt. Från min gamla fröken. Hon som en gång fick mig att börja skriva på allvar. Jag vågar inte öppna. Sist jag fick brev från hennes så svarade jag och berättade om den svåra förlossningen och tiden efter.

Jag vill också vara Grace Coddington

Catlady in her sixties

(som är en mycket framgångsrik 60-åring) och skriva en bok om min karriär ur min katts ögon. Fast jag är helst inte en typisk catlady utan barn. En Bridget Jones är rädd för att bli en catlady med hårig cardie. Jag var kattdam innan jag träffade min sambo och fick min son. Märkligt nog dog min katt bara ett par veckor innan mitt barn föddes. 18 år gammal.



Tindrande barnaögon

Innan jag gick in till min son imorse tände jag granen som vi av olika anledningar piffade redan igår. Och jag har aldrig sett något så rart någonsin. Tindrande ögon fulla av förväntan. Som älskade granen och plundrade den direkt på en lågt hängande pepparkaka!

Overload

För mycket på jobbet. Men idag ska vi köpa gran!

Shopping shopping

Jag vill köpa saker så att lägenheten blir mer anpassad för min son. Så som det är på dagis. Tänkte börja med en klädhängare i hans höjd. För det finns inget han hellre vill än att hjälpa till och göra som vi!


Funnymals från Klippan finns på Frapp.se

Den finaste barnboken jag vet

Jag älskar Fröken Ensam Hemma åker gungstol av Gunnel Linde. Mer nostalgi från min barndom! Vill läsa den och Löjliga Familjerna för min son, och har någon ett tips om ett antikvariat där jag kan hitta den - mejla mig! Och du vet väl att det var Gunnel Linde som startade BRIS? Gunnel Linde är en hjälte!

Barnbok av Gunnel Linde

Trolltider



Jag älskade julkalenderprogrammet Trolltider på SVT. Jag byggde upp en egen liten trolltidervärld hemma. Det sägs att man vill återskapa sin barndom när man får barn. Åtminstone bitarna man tyckte om. Det stämmer så bra för mig. Jag vill ha min barndom, den fram till jag var sisådär 9. Och så lite mer och lite bättre.

Julstämning med pepparkaksbak

Jag har en liten barnkavel som min mamma har sparat sen jag var liten och gick på förskola. Idag har min son fått ta över den och baka sina första pepparkakor. Och så har vi satt ihop en IKEA-låda tillsammans. Jag blir rörd av att den här lilla nya människan så gärna vill sätta ihop saker och diska och tvätta och allt annat vi föräldrar gör.

Arkitektur är ett stort intresse...

Min son älskar uppenbarligen att vara på Arkitekturmuseet på Skeppsholmen tillsammans med Mr Darcy. Eller åka banan i fruktlekparken i Liljeholmen. I wish I was there!

Nya ord

Träd! Träd! Träd! Och. Bada! Bada!

Åh, jul!



Jag vill ha den där fantastiska julen, med strumpor och allt. Kanske leva drömmen i år?

Fy fan! Jag gråter.

Jag gråter framför datorn på jobbet när jag läser om den fyraårige pojken som blivit torterad av sin styvpappa. Att hans mamma inte vågade göra något för då blev det värre.

Vi har en finsmakare!

Vår son spottar ut burkmaten. Han vill hellre äta isterband!



Vad äter dina barn?

RSS 2.0